Resources

 

Biblioteca Digitală a IEEE (IEEE Digital Library – IEEEXplore):  https://ieeexplore.ieee.org/

Puteti accesa biblioteca digitală a IEEE în mod direct, fără a fi membru IEEE, prin intermediul unei adrese IP ce aparține unei instituții din lista ANELIS PLUS. În acest fel puteți avea acces la reviste, cărți, normative și proceedings-uri, excepție făcând cărțile și normativele foarte noi.

Dacă doriți să accesați IEEEXplore prin intermediul unei alte adrese IP este necesar să vă logați cu datele personale de membru IEEE. Pentru a vă abona la publicațiile unei Societăți este necesar să fiți membru al acelei societăți. Unele Societăți oferă accces gratuit la toate publicațiile.

IEEE DataPort

IEEE DataPort™ este o platformă prin care membrii IEEE pun la dispoziția tuturor celorlalți membri IEEE fișiere cu baze de date și modelele gata pentru simulare. Aceste fișiere sunt însoțite, de obicei, de articole științifice deja publicate. Materialele disponibile vă permit să implementați algoritmi, scheme de control sau simple calcule pornind de la materiale deja create de alți cercetători. În cazul în care folosiți aceste materiale  pentru a publica documente științifice sub numele dumneavoastră, codul de etică că obligă să citați lucrarea ce stă la baza materialelor folosite. Totodată, această este o oportunitate pentru dumneavoastră să obțineți mai multe citări ale publicațiilor proprii prin punerea în comun a fișierelor de simulare. Platforma stochează pachete de materiale cu dimensiunea de până la 2TB.

Platforma de resurse IEEE PES

PES asigură accesul la platforma proprie de resurse prin intermediul PES Resource Center. Puteți descărca studii tehnice, puteți vizualiza înregistrările unor tutoriale din cadrul unor evenimente PES, puteți avea acces direct la publicațiile PES și multe altele. Accesul documentelor este gratuit numai pentru membrii PES.

IEEE TV

Prin statutul de membru IEEE aveți acces prin intermediul IEEE TV la înregistrarea video a unor tutoriale sau evenimente.

Cum caut o conferință?

Doriți să participați la o conferință cu un anumit profil? IEEE vă oferă posibilitatea să căutați o conferință prin intermediul Platformei de Conferințe după titlu, cuvinte cheie, amplasare geografică sau organizator. Scrieți cuvântul cheie în căsuța de căutate și veți obține o listă cu toate conferințele care corespund căutării dumneavoastră.

Platforma vTools

vTools este o platformă cu informații pentru voluntarii IEEE. O descriere detaliată se găsește la adresa https://site.ieee.org/vtools/. Una dintre componente este meetings/vTools unde se găsesc informații despre evenimentele planificate sau cele care au avut deja loc sub egida IEEE, înregistrate de organizatori. Pentru a obține informații despre evenimente organizate în România selectați următoarele opțiuni: Region “R8”, Section “R80061 – Romania Section”, Organzational Unit “(your choice)”.

IEEE Learning Network

Programul de Educație Continuă al IEEE (IEEE Learning Network) oferă cursuri on-line atât pentru membri cât și pentru non-membri. Se poate opta pentru susținerea unui examen, respectiv pentru obținerea de credite educaționale (pentru SUA), contra cost. Participarea simplă la curs este de obicei gratuită pentru membrii Societății care sponsorizează cursul respectiv.